با توجه به رشد روزافزون جمعیت در سال‌های اخیر و احتیاج جوامع بشری به مسکن و همچنین با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش روش‌های نوین ساختمان‌سازی، امروزه توجه به نکات و اصول صحیح اجرای کارهای ساختمانی بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد.

شرکت خط و خاک با بهره‌مندی از تیم مجرب و حرفه‌ای اجرایی، آماده است تا از صفر تا صد مدیریت، نظارت و اجرای پروژه‌های ساختمانی شما را به عهده بگیرد. نظارت و اجرا دو مرحله بسیار مهم در فرایند ساخت‌وساز می‌باشند؛ به‌طوری‌که بسیاری از فعالیت‌ها مانند نقشه‌کشی ساختمان و یا اخذ مجوزهای لازم برای کار، جزئی از این دو مرحله ( نظارت و اجرای کارهای ساختمانی) محسوب می‌شوند.

نکات و اصول اجرای کارهای ساختمانی

طراحی و تعیین استراتژی‌های مناسب در اجرای کارهای ساختمانی، بر اساس موقعیت و نوع کاربری ساختمان موردنظر مشخص می‌گردند. اجرای کارهای ساختمانی، درواقع عینیت بخشیدن به یک طرح مشخص و مطابق با نقشه‌ها و سایر مدارک اجرایی است. اجرای طرح‌های ساختمانی مراحل گوناگونی مانند برنامه‌ریزی، طرح و محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا، کنترل کیفیت، آغاز بهره‌برداری و حصول اطمینان از پایان موفقیت‌آمیز پروژه است.

با توجه به بزرگی و کوچکی طرح و نوع کاربری ساختمان، ماهیت هر یک از مراحل نامبرده تغییر می‌کند و بنا به‌ضرورت ممکن است برخی از آن‌ها به‌صورت محدود اجراشده و یا با مراحل دیگر ادغام شوند.

هر یک از مراحل اجرای کارهای ساختمانی باید در چارچوب‌های فنی، اقتصادی، زیست‌محیطی، زیبایی‌شناسی، اجتماعی و حتی سیاسی انجام شود. نکته مهم این است که چگونگی اجرای هر یک از این مراحل تأثیر بسیار زیادی در میزان ایمنی ساختمان، عملکرد آینده بنا و عمر مفید آن دارد.

برخی از اقدامات اولیه برای اجرای کارهای ساختمانی شامل گودبرداری، فونداسیون، اجرای سازه یا اسکلت ساختمان و … است. به‌این‌ترتیب که اجرای کارهای ساختمانی با گودبرداری آغاز می‌شود و سپس فونداسیون یا پی‌ریزی ساختمان اجرا می‌شود و با اجرای سازه یا اسکلت ساختمان، پروژه وارد مراحل بعدی می‌شود.

معمولاً در اجرای کارهای ساختمانی، اسکلت‌های فلزی، بتنی و آجری مورداستفاده قرار می‌گیرند که اجرای هرکدام از آن‌ها روش‌ها و اصول مربوط به خود را دارد. جالب است بدانید که در ساختمان‌هایی با اسکلت بتنی، هم‌زمان با سازه، سقف نیز اجرا می‌گردد و این یکی از قابلیت‌های منحصربه‌فرد سازه‌های بتنی است.

مهندسان همواره توصیه می‌کنند که هنگام اجرای کارهای ساختمانی تدابیر اجرایی لازم را اتخاذ نمایید تا در مراحل بعدی، ساختمان شما دچار تخریب و دوباره‌کاری نگردد و از بروز حوادث احتمالی و هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

همان‌طور که گفتیم اجرای کارهای ساختمانی نیازمند دانش و اطلاعات کافی می‌باشد. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات و افزایش دانش خود در مورد اجرای کارهای ساختمانی هستید بد نیست با برخی از اصطلاحات رایج در عملیات اجرایی ساختمان آشنا شوید.